Internatura
Spekkenwegje 8
2071 KC Santpoort-Noord
Tel. 06-50864888
(Bezoek op afspraak)
Marokkaanse Muntthee (Atay bi nahna)
Geplaatst op: 01/10/2013Ingredienten:
- 2 tl Chinese groene gunpowder thee
- 1 bosje verse Marokkaanse muntblaadjes
- 2 el suiker
Bereidingswijze:
- Doe de thee in een theepot en giet er een scheutje kokend water op. Even husselen.
- Giet het water door een zeefje weg (bij een Marokkaanse theepot zit de zeef voor de tuit). Het gaat erom dat de theepot wordt omgespoeld met heet water.
- Voeg een bosje muntblaadjes toe en doe er twee eetlepels suiker bij.
- Vul daarna de pot met kokend water en roer flink.
- Schenk een glaasje uit, doe dat terug in de pot. Herhaal dat, zodat de thee zich goed mengt.
Serveer de thee in Marokkaanse theeglaasjes.