Internatura

Spekkenwegje 8

2071 KC Santpoort-Noord

Tel. 06-50864888

(Bezoek op afspraak)

Verveine-ijs

Geplaatst op: 01/10/2013

Smeuïg en subtiel geparfumeerd roomijs, ideaal bij een chocoladedessert.

Ingrediënten voor 8 personen:

Hulpmiddelen:

Bereidingswijze:

  1. Breng de melk en de helft van de room aan de kook en zet dan van het vuur.
  2. Voeg de schoongemaakte verveinebladeren toe en laat een halfuurtje trekken onder gesloten deksel.
  3. Daarna het melkroommengsel filteren.
  4. Klop de eieren op met de bloemsuiker tot het mengsel helemaal verbleekt.
  5. Warm opnieuw het melkroommengsel op en zodra het kookt, voeg je ongeveer één derde hiervan toe aan het eisuikermengsel. Goed doorroeren met een garde en dan alles toevoegen aan het melkroommengsel.
  6. Het geheel continu doorroeren met een houten lepel op een zacht vuur tot het geheel begint te dikken. Je kan ook met een thermometer werken: het mengsel begint te dikken op 75°C. Laat het zeker niet doorkoken!
  7. Zodra het mengsel begint in te dikken voeg je de rest van de koude room toe om het kookproces te stoppen.
  8. Blijf nog enkele minuten met de houten lepel roeren om het mengsel smeuïg te houden. Daarna laten afkoelen en afdraaien in de ijsturbine.

Serveertips:

Ideaal bij een warm chocoladetaartje, een veeg chocoladeganache en een streepje verveinesuiker of muntsuiker.